Rosenkavaljeren

Opera

2023. Längd 4 tim 42 min

  • Boka
  • Om filmen

Visby Folkets Bio

1Välj dag och tid
15 april
2Välj biljettyper
3Välj platser
4Presentkort
5Bekräfta
Rosenkavaljeren Bild
Text

Sv.

Tal

Ty.

Längd

4 tim 42 min

Strauss romantiska mästerverk Rosenkavaljeren är en av hans populäraste operor. Komedin möter tragedin och föreställningen leds av en kvinnlig stjärntrio. Upplev den live på bio den 15 april 2023.

Rosenkavaljeren skildrar kärlekens sötma, men också åldrandets vemod.

Mezzosopranen Samantha Hankey kommer att sjunga rollen Octavian för första gången på Met i Strausss Der Rosenkavalier, och ersätter därmed Isabel Leonard, som har dragit sig ur produktionen.

Hankey har tidigare framfört Octavian på den bayerska statsoperan 2021 och 2022. De senaste höjdpunkterna i Hankeys karriär inkluderar även Hänsel i Humperdincks Hänsel und Gretel på Lyric Opera of Chicago och på den bayerska statsoperan, Federico García Lorca i Osvaldo Golijovs Ainadamar på Skottlands Opera, kompositören i Strauss's Ariadne auf Naxos på Barcelonas Gran Teatre del Liceu, Ruggiero i Händels Alcina på Glyndebourne-festivalen och Cherubino i Mozarts Le Nozze di Figaro på den bayerska statsoperan och Zürichs operahus, samt en konsert i Wigmore Hall.

Hon gjorde sin Met-debut när hon sjöng Pantalis i Boitos Mefistofele 2018 och gjorde senast rollen som Prince Charming i Massenets Askungen 2021. Andra Met-höjdpunkter inkluderar även Mercédès i Bizets Carmen, Dangeville i Cileas Adriana Lecouvreur, grevinnan Ceprano i Verdis Rigoletto och Wellgunde i Wagners Ring-cykel. Hon var en vinnare i Met's Eric and Dominique Laffont Competition (tidigare National Council Auditions) 2017. Senare den här säsongen är hon planerad att göra sin Carnegie Hall-debut med ett soloframträdande och dessutom framträda som Dorabella i Mozarts Così fan tutte på Palm Beach Opera och Mélisande i Debussys Pelléas et Mélisande på Santa Fe Opera.

Distributör: Folkets Hus och Parker

Dela