Höra ihop- tre små filmer om stora känslor

Animerad film

2022. Från 7 år. Längd 0 tim 30 min

  • Boka
  • Om filmen

Göteborg Hagabion

1Välj dag och tid
11 december
2Välj biljettyper
3Välj platser
4Presentkort
5Bekräfta
Höra ihop- tre små filmer om stora känslor Bild
Åldersgräns

Från 7 år

Text

Ej

Tal

Sv.

Längd

0 tim 30 min

Tre korta filmer om stora känslor.

Historien om Bodri av Stina Wirsén (2022)

Hédi och Marika är kompisar. De har varsin hund och de leker med varandra varje dag. De är oskiljaktiga med en sak skiljer dem åt. Hedi är judisk och Marika är kristen. När kriget kommer får Hedi plötsligt inte leka med Marika längre. Hon får inte ens gå ut med sin älskade hund Bodri. Istället hamnar hon i ett läger där hon kämpar för att överleva. Det som håller henne uppe är när hon tänker på Bodri. Och Bodri, i sin tur, väntar troget på Hédi. Stina Wirséns bok efter Hédi Frieds berättelse har blivit film.

Smile av Jonas Forsman (2021)

En morgon vill monstrets mun inte bli glad. Det går bara inte! Vad gör man för att få en mun glad igen? Som tur är har monstret en kompis som är redo att prova nästan vad som helst för att få honom att le.

Odd är ett ägg av Kristin Ulseth (2016)

Odd har ett problem, hans huvud är ett ägg. Han kan bara drömma om att spela fotboll, klättra i träd eller överhuvudtaget leka med andra barn. Tills han blir huvudstupa kär i det mycket levnadsglada och orädda biet Gun. Men henne har han så roligt att han helt glömmer bort sitt ömtåliga huvud.

Dela