Bulkland (Sv. txt)

Dokumentär

2017. Ej angivet. Längd 0 tim 58 min

  • Boka
  • Om filmen

Idag 20 juni

1Välj biograf och föreställning

Denna film har för tillfället ingen inplanerad föreställning på våra biografer.

2Välj biljetter och platser
3Bekräfta
Vänligen acceptera kakor för statistik och marknadsföring för att kunna se videon.
Bulkland (Sv. txt) Bild
Åldersgräns

Ej angivet

Längd

0 tim 58 min

I Yiwu, hjärtat av "Made in China", lever migrantarbetare, internationella entreprenörer och nattklubbsdansöser vars hela liv kretsar kring det billiga krimskrams som vi köper och slänger varje dag. Det här är staden som fyller lågprisvaruhusens hyllor - och det är hit du åker för att köpa containerlaster med dansande plasttomtar eller pälsklädda handklovar.

För 30 år sedan var Yiwu en fattig bergsby. Gamla invånare minns hur hela familjer var tvungna att dela på en sötpotatis för flera måltider. Nu kör deras barnbarn lyxbilar och leker med surfplattor. Bara under en månad 2014 exporterade Yiwu små plastprodukter för över en miljard kronor. Genom världens längsta tågförbindelse når de konsumenter i Västeuropa.

I intervjuer med Yiwus invånare framträder berättelsen om en stad med få regler och många möjligheter. Men framgångssagan kan vara på väg att ta slut. Varje dag samlas tusentals daglönare på gatorna i jakt på jobb, som är svåra att hitta och dåligt betalda. Arbetarna vill ha högre löner, men vem ska köpa Yiwus plasttomtar när de blir för dyra?

Dela