I jakt på ett bättre liv (Sv. txt)

Dokumentär

2016. Från 15 år. Längd 1 tim 28 min

  • Boka
  • Om filmen

Idag 27 september

1Välj biograf och föreställning

Denna film har för tillfället ingen inplanerad föreställning på våra biografer.

2Välj biljetter och platser
3Bekräfta
Åldersgräns

Från 15 år

Längd

1 tim 28 min

Första långfilmen om personer som tigger

Den senaste tiden har det kommit fler och fler människor från fattiga EU-länder till Sverige för att tigga. Ämnet är brinnande aktuellt och debatteras hela tiden, men vad vet vi egentligen om de här människorna?

Nu kommer för första gången en långfilm som går på djupet av situationen.

Denisa och Sara är 23 år gamla. De hänger ihop som två systrar och är båda gravida. Förutom det har de också gemensamt att de ofta lämnar sina hem, sina barn och familjer för att resa till Sverige.

I två års tid har Caroline Kernen och Tova Kurkiala Medbo följt dessa två tjejer på deras resor mellan Sverige och Rumänien, vilket har resulterat i en långfilm om deras liv.

Vi får hälsa på hos Denisa och Sara som bor tillsammans med Denisas mamma Liliana i en barack som de byggt upp i skogen utanför Stockholm. De försöker försörja sina barn hemma i Rumänien och deras liv kantas av svårigheter på vägen. I media figurerar ofta utsatta EU-migranter antingen som offer eller som misstänkliggjorda. I filmen I jakt på ett bättre liv får vi se en annan bild och möta människan bakom alla rubriker.

"Det här är ett väldigt aktuellt ämne och vi kände att vi måste titta närmre på det. Komma bakom rubriker och alla spekulationer om "tiggare". När vi lärde känna Sara och Denisa kunde vi identifiera oss väldigt mycket med dem samtidigt som vi såg att, trots att vi är lika gamla och alla har växt upp i EU, så ser våra förutsättningar i livet SÅ olika ut."

- Caroline Kernen och Tova Kurkiala Medbo

Dela