Läkaren på landet

Drama

2016. Från 7 år. Längd 1 tim 42 min

  • Boka
  • Om filmen

11 april

1Välj biograf och föreställning

Denna film har för tillfället ingen inplanerad föreställning på våra biografer.

2Välj biljetter och platser
3Bekräfta
Vänligen acceptera kakor för statistik och marknadsföring för att kunna se videon.
Läkaren på landet Bild
Åldersgräns

Från 7 år

Längd

1 tim 42 min

FRANÇOIS CLUZET FRÅN EN OVÄNTAD VÄNSKAP I NY FEEL GOOD-FILM

I över trettio år har Dr. Jean-Pierre Werner praktiserat som läkare på den franska landsbygden. Han är omtyckt av alla och vet allt om deras krämpor, och en hel del annat också för den delen. De är nästan som en enda stor familj. Så drabbas läkaren själv av sjukdom och det verkar riktigt illa. En kollega vet på råd och sänder en läkare för att avlasta Jean-Pierre i hans arbete. Ytterst motvilligt går han med på den oönskade hjälpen. Att hon är kvinna och att hon ser bra ut är väl okej. Men hon är från storstan! Vad vet väl hon om hur det går till på landet?

LÄKAREN PÅ LANDET bjuder på härlig atmosfär från den franska landsbygden och befolkas av många sköna karaktärer. Det är en feel good-film, men också med svärta.

I huvudrollen avnjutes François Cluzet, som blev ett världsnamn i och med dundersuccén med "En oväntad vänskap". Vid hela tio tillfällen har han nominerats till en César (Frankrikes Oscar) för sitt skådespeleri, och även vunnit den åtråvärda statyetten en gång, för succéthrillern "Berätta inte för någon".

Dela