Too Big For the World

Dokumentär

2017. Ej angivet. Längd 1 tim 30 min

  • Boka
  • Om filmen

Idag 15 april

1Välj biograf och föreställning

Denna film har för tillfället ingen inplanerad föreställning på våra biografer.

2Välj biljetter och platser
3Bekräfta
Åldersgräns

Ej angivet

Längd

1 tim 30 min

Too big for the world hade en spektakulär smygpremiär i Los Angeles och tvingades ha en hemlig visning i Las Vegas när bodybuildingtävlingen Olympia lyckades stoppa en planerad visning.
Samtidigt har Too big for the world blivit en av världens populäraste dokumentärer enligt filmsidan IMDB där Too big for the world under en period låg på 7:e plats av ca 214 000 dokumentärer i popularitet.

Too big for the world handlar om världens mest muskulösa kvinnor.
Huvudpersonen är den svensk-danska femtioåriga trebarnsmamman Irene Andersen. Hon har hela livet känt att hon inte passar in i normen hur en tjej "ska" vara.
Irene drömde redan som tonåring om att bli världens främsta kroppsbyggare. Men familjelivet kom emellan och det var inte förrän hon som trettiofemåring - när hon samtidigt lämnade en destruktiv relation - bestämde sig för att satsa på sin barndomsdröm. Snabbt blev hon bäst i Sverige och proffs i USA.

Filmen börjar med att följa Irene och hennes strävan att bli bäst i världen, men filmens inriktning förändras abrupt när ett chockbesked skakar hela bodybuildingvärlden.
Sportens mäktigaste man Arnold Schwarzenegger lägger plötsligt ner kvinnlig bodybuilding med argumentet att "kvinnorna ser groteska ut och skrämmer bort vanliga människor."
Istället införs grenen Bikini där de tävlande kvinnorna istället för muskler ska använda sin sexualitet för att dra publik.
Irene och andra kvinnor inom världseliten blir med detta beslut arbetslösa över en natt.

Hur ska Irene och de andra kvinnorna göra?
Ge upp sina livslånga drömmar, eller kämpa?

Too big for the world handlar om gränsen mellan det normativa manliga och kvinnliga, om storslagna muskulösa kroppar, om diskriminering och om kampen att nå sina drömmar oavsett vad omgivningen tycker.

Dela