Skaraborgshistorier

Action

20190315. Från 11 år. Längd 1 tim 17 min

  • Boka
  • Om filmen

Idag 22 september

1Välj biograf och föreställning

Denna film har för tillfället ingen inplanerad föreställning på våra biografer.

2Välj biljetter och platser
3Bekräfta
Åldersgräns

Från 11 år

Längd

1 tim 17 min

Skaraborgshistorier samlar de 15 bästa historierna från Skaraborg, paketerat i en kortfilmssamling:

HALLONFLICKAN - Jakten på mat har lett en familj till nya marker, som dock inte är så obebodda som de först tror. Överlevnadsinstinkten driver en ung flicka ut från lägret och mot en större fara än hon kunnat tänka sig.

DE UTSTÖTTAS MODER - Emanuella Carlbeck kämpar för alla barns rätt till omsorg och skolgång, även de som andra kallar "obildbara". Alla stöttar dock inte den kampen och hon stöter på starkt motstånd.

BALTZAR - Baltzar von Platen är fast besluten att bygga en kanal genom Karlsborg och tar till drastiska metoder för att röja dem som hindrar honom ur vägen.

KATA - Ett krossat modershjärta driver tjänsteflickan Ysje till en okristlig handling - men kommer hennes matmor låta sitt hjärta bevekas?

UNDAN ELDEN - Marina och Jöran är anklagade för häxeri och har till kyrkoherdens och folkets förnöjelse dömts till döden enligt Guds lag. Men tack vare oväntad hjälp ändras plötsligt deras situation och kyrkans makt utmanas av den världsliga.

BORGAREN - I täten för ett råbarkat rövarband som plundrar människor på landsbygden finns en ledare som ingen hade kunnat föreställa sig.

STRÖMKARLEN - I denna nakna tolkning av en gammal myt möter en man en mystisk och förödande ny sida hos sig själv.

SKAMMEN - I efterdyningarna av en av Sveriges värsta arbetsplatsolyckor genom tiderna, har de ansvariga svårt att enas om vem som bär skulden till olyckan.

KAMP - Mary, en engelsk företagsam kvinna, vill göra affärer med en chauvinistisk lokal handlare men tvingas ta till list för att få sin vilja fram.

DEN DANSKA INVASIONEN - Morfar vet precis hur det gick till när bygdens kyrkklocka försvann under den danska invasionen på 1600-talet - eller?

SIREN - Efter en lång resa i Orienten återvänder Sjökapten Brisander till sin hembygd med ett krossat hjärta och storslagna planer på att bygga ett märkligt kinesiskt monument. Men omgivningen är skeptisk och hans förflutna hinner ikapp honom.

ARBETARARV - En pojke och hans familj har invandrat från Finland till Sverige och tvingas leva under knappa förhållanden. Utstöttheten ger konsekvenser som ekar många år framåt i tiden.

NEKROMANTIKERN - Byns unga har rövats bort en efter en, och ingen vet varför eller vart de tagit vägen. Kan det vara till den mystiska borgen där en ondsint fogde sägs husera?

DEN FÖRSTA KVINNAN - Eva Ekeblad är trött på att männen i Kungliga vetenskapsakademien aldrig genomför sina idéer och väljer att ta kemin i egna händer. Om en kvinnas val att följa sina drömmar i en tid då hennes plats var i hemmet.

TROLLET - Det är ännu en vacker dag för ett äventyr och Ture ger sig ut till det natursköna Tiveden. Just idag visar det sig dock vara en ännu bättre dag för ett äventyr än andra dagar.

Dela