The Lost Boys

19880122. Från 15 år. Längd 1 tim 54 min

  • Boka
  • Om filmen

Idag 9 april

1Välj biograf och föreställning

Denna film har för tillfället ingen inplanerad föreställning på våra biografer.

2Välj biljetter och platser
3Bekräfta
Åldersgräns

Från 15 år

Text

Sv.

Tal

Eng.

Längd

1 tim 54 min

Vampyrgängets livsfilosofi är enkel: Sleep all day. Party all night. Never grow old. Never die. It’s fun to be a vampire. '

The Lost Boys var Corey Haim och Corey Feldmans första film tillsammans, vilket var startskottet på en rad tonårsfilmer som duon gjorde tillsammans, kända som The Two Coreys. I dag är Joel Schumachers film - inspelad på bara tre veckor - en kultförklarad vampyrrysare.

Michael och Sam flyttar tillsammans med sin mamma till den lilla kuststaden Santa Carla i Kalifornien. Det är en småstad som drabbats av flera mystiska dödsfall. Santa Carlas enda kvällsattraktion är nöjesfältet The Broadwalk, där stadens ungdomar samlas. Det är där Michael träffar Star, den vackraste tjej han någonsin sett. Men Star är tillsammans med David, ledaren för ett fruktat gäng (The Lost Boys). Den yngre brodern Sam blir vän med två pojkar som arbetar på en serietidningsbutik och påstår sig vara vampyrjägare. Snart börjar Michael förändras, och Sam börjar inse att storebror håller på att förvandlas till vampyr.

The Lost Boys visas för första gången oklippt på bio i Sverige. Det var hela sju censurklipp i filmen när den visades på bio på 80-talet.

Dela