Fleabag

Komedi

20200113. Barntillåten. Längd 1 tim 20 min

  • Boka
  • Om filmen

31 juli

1Välj biograf och föreställning

Denna film har för tillfället ingen inplanerad föreställning på våra biografer.

2Välj biljetter och platser
3Bekräfta
Fleabag Bild
Åldersgräns

Barntillåten

Tal

Eng.

Längd

1 tim 20 min

Fleabag är den hysteriskt roliga, prisbelönade showen som inspirerade till den framgångsrika TV-serien. Publiken får uppleva någon slags kvinna som lever något slags liv. Föreställningen är inspelad på Wyndham's Theatre i London och har biopremiär i Sverige 13 januari.

Fleabag kan tyckas övererotisk, känslomässigt ofiltrerad och självupptagen, men det är bara toppen av isberget. Med en pressad släkt och vänner och ett café som kämpar för överlevnad, upptäcker Fleabag plötsligt att hon inte har någonting att förlora.

Föreställningen har gått för utsålda hus i både New York och London. Missa inte chansen att se denna "garanterat roliga show" (New Yorker) på bio!

Fleabag har blivit en dundersuccé som TV-serie, med hela 11 Emmy Award-nomineringar, där den vann priset för Bästa komediserie, Bästa manus för en komediserie, Bästa kvinnliga huvudroll och Bästa rollbesättning. Den vann också två Golden Globe i början av 2020.

Phoebe Waller-Bridge var värd på Saturday Night Live 5 oktober 2019. Hon jobbar just nu på en bokversion av Fleabag och har en roll i kommande Bond-filmen No Time to Die.

Phoebe Waller-Bridges briljanta, öppenhjärtiga Fleabag har gått från mindre teater-framgång till ett internationellt kulturellt fenomen. 2013 sattes Fleabag upp för första gången på den lilla Edinburgh-scenen the Big Belly, med 60 sittplatser. Föreställningen blev genast en snackis, och sattes upp på Soho Theatre i London, turnerade nationellt och internationellt, och vann priser som Critics' Circle, The Stage, Fringe First och två Off West End Theatre Awards.

TV-versionen 2016 från BBC gjorde Fleabag och Phoebe till världsnamn, med ännu mer presshyllningar och priser som Writers' Guild, Royal Television Society och BAFTA Television Awards.

En andra TV-serie 2019 har ökat trycket, och originalpjäsen har satts upp i New York.

Dela