Jonas Kaufmann - My Vienna

Musik

20200624. Barntillåten. Längd 1 tim 38 min

  • Boka
  • Om filmen

17 september

1Välj biograf och föreställning

Denna film har för tillfället ingen inplanerad föreställning på våra biografer.

2Välj biljetter och platser
3Bekräfta
Vänligen acceptera kakor för statistik och marknadsföring för att kunna se videon.
Åldersgräns

Barntillåten

Längd

1 tim 38 min

Upplev stjärntenoren Jonas Kaufmanns hyllningskonsert till de världsberömda melodierna från Wien, staden där valsen och operetten föddes. Premiär på Folkets Hus och Parkers biografer den 24 juni.

Stjärntenoren Jonas Kaufmanns konsert är inspelad i den magiska miljön i Wiener Konzerthaus. Konserten innehåller populär wienermusik från Läderlappen och Wiener Blut av Johann Strauss och Franz Lehárs Glada änkan, liksom många klassiska melodier inspirerade av staden Wien.

Kaufmann uppträder med Prags filharmoniska orkester dirigerad av Maestro Jochen Rieder, och sjunger även med den internationellt hyllade sopranen Rachel Willis-Sørensen.

Jonas Kaufmann har alltid haft ett särskilt band till Österrike och Wien. Hans mormor hade en förkärlek för de lättlyssnade klassikerna och gillade att sjunga evergreens av Johann Strauss, Franz Lehár och Robert Stolz.

Som barn tillbringade Jonas mycket av sin fritid på sina morföräldrarnas gård i Tyrolen. Han såg mer på österrikisk TV än tysk. Sedan dess har han haft en djup kärlek för wienermelodier och operetter.

"Musiken gjorde mig alltid på gott humör", minns han. "När jag hade trista uppgifter under studenttiden, som städning eller dammsugning, behövde jag bara lyssna på Carlos Kleibers Läderlappen-inspelning, och på nolltid hade att stort leende på mina läppar."

Dela