Den enskilde medborgaren - 14 årsjubileum

Komedi

20200619. Barntillåten. Längd 1 tim 40 min

  • Boka
  • Om filmen

Idag 7 december

1Välj biograf och föreställning

Denna film har för tillfället ingen inplanerad föreställning på våra biografer.

2Välj biljetter och platser
3Bekräfta
Vänligen acceptera kakor för statistik och marknadsföring för att kunna se videon.
Åldersgräns

Barntillåten

Tal

Sv.

Längd

1 tim 40 min

DEN ENSKILDE MEDBORGAREN - EN REN KOMEDI OM ETT SMUTSIGT ÄMNE

Försäkringsbolagsdirektören Stig Roxby (Örjan Ramberg) är inte nöjd med sin extremt höga lön, som motsvarar hundra högstadielärares löner, och han har därför på eget initiativ lyft bonustaket och tillskansat sig hisnande summor. När hans dotter skäms över honom förklarar han för henne att det ska hon inte göra för det är omodernt. Hon får en extrapappa i form av sin musiklärare som försöker bli analfabet - och helt oväntat ingriper den enskilde medborgaren i handlingen.

Förvecklingar uppstår. Frågan om vem som verkligen är den enskilde medborgaren ställs på sin spets och till slut görs det pudlar och kryps till kors så att boven i dramat, Stig Roxby, tvingas inse den brutala sanningen: att han har allt utom det nödvändigaste.

Den enskilde medborgaren är en långfilm från 2006, skriven och regisserad av Claes Eriksson. Handlingen är starkt inspirerad av Skandiaaffären. Förutom Galenskaparna och After Shave medverkar bland andra Örjan Ramberg, Sofia Pekkari, Krister Henriksson, Ingvar Hirdwall och Birgitta Andersson.

Distributör: Folkets Hus och Parker

Dela