Misbehaviour

Drama

20201016. Från 7 år. Längd 1 tim 39 min

  • Boka
  • Om filmen

Idag 23 september

1Välj biograf och föreställning

Denna film har för tillfället ingen inplanerad föreställning på våra biografer.

2Välj biljetter och platser
3Bekräfta
Åldersgräns

Från 7 år

Text

Sv.

Tal

Eng.

Längd

1 tim 39 min

Året är 1970, och den ambitiösa medelklasstjejen Sally har motvilligt tvingats inse att attityden hos män i hennes omgivning sätter käppar i hjulet för karriären.

När hon träffar rebelliska Jo förenas två skarpsinniga kvinnor med olika bakgrund och temperament i kampen för att exponera skönhetstävlingars föråldrade kvinnosyn. Tillsammans med sina medsystrar tänker de genomföra en högljudd protest mitt under Miss World-uttagningen, som direktsänds världen över med Bob Hope som programledare.

Men Sally och Jo är inte ute efter att förnedra tävlingsdeltagare som kanske rest långväga för en chans att förändra sin tillvaro. Miss Sweden är förhandstippad som segrare, nu verkar det för första gången som om en mörkhyad kvinna skulle ha chans att vinna.

Misbehaviour är den sanna historien om hur dramatiken och mediacirkusen kring 1970 års Miss World kom att bli den verkliga startsignalen för kvinnorättsrörelsen i England.

Regi: Philippa Lowthorpe

Skådespelare: Keira Knightley, Jessie Buckley, Greg Kinnear, Gugu Mbatha-Raw, Lesley Manville, Phyllis Logan, Rhys Ifans, Clara Rosager

Premiär: 16 oktober 2020

Distributör: Scanbox Entertainment

Dela