Phil Lynott - Songs For While I'm Away

Dokumentär

20201023. Barntillåten. Längd 1 tim 52 min

  • Boka
  • Om filmen

24 oktober

1Välj biograf och föreställning

Denna film har för tillfället ingen inplanerad föreställning på våra biografer.

2Välj biljetter och platser
3Bekräfta
Vänligen acceptera kakor för statistik och marknadsföring för att kunna se videon.
Åldersgräns

Barntillåten

Text

Sv.

Tal

Eng.

Längd

1 tim 52 min

Efterlängtad dokumentär om Thin Lizzy-sångaren och basisten Phil Lynotts liv och musik. Om hur en ung svart arbetargrabb från 1950-talets Dublin blev Irlands största rockstjärna. Biopremiär den 23 oktober.

Som sångare i Thin Lizzy var Phil Lynott både låtskrivare, poet, drömmare och karismatisk frontman. Han skrev några av de brittiska öarnas mest ikoniska och extraordinära rocklåtar, och hans resa från en enkel uppväxt hos sin mormor – till att sälja ut sportarenor som internationell stjärna är spektakulär och enastående .

Filmen är delvis berättad genom Lynotts egna ord, med fokus på hans ikoniska låtar. Den väver samman ljudinspelningar med osedda privata amatörfilmer och arkivbilder. Filmen hyllar och ser tillbaka på hans liv genom berättelser från de som kände och älskade honom – hans familj, hans vänner, hans samarbetspartners och de som inspirerats av honom.

Songs For While I’m Away innehåller också avsnitt från Thin Lizzys livekonserter; allt sammanvävt i ett collage av röster, bilder, minnen och tankar.

Premiär: 23 oktober 2020

Distributör: Folkets Hus och Parker

Produktionsland

  • Irland

Regi

  • Emer Reynolds

Medverkande

  • Phil Lynott,
  • Carl Shaaban,

Dela