Boris Vian 100 år: Om jag säger om

Musik

2020. Längd 1 tim 10 min

  • Boka
  • Om filmen

14 april

1Välj biograf och föreställning

Denna film har för tillfället ingen inplanerad föreställning på våra biografer.

2Välj biljetter och platser
3Bekräfta
Vänligen acceptera kakor för statistik och marknadsföring för att kunna se videon.
Boris Vian 100 år: Om jag säger om Bild
Längd

1 tim 10 min

Föreställningen blandar video, teater och live musik och iscensätter kampen mellan livskraft och kärlek och mänsklighetens absurda drift att skapa sin egen undergång, förtryck och krig. 2020 skulle Boris Vian fyllt 100 år vilket uppmärksammas stort i Frankrike. I Sverige är han mest känd för romanen "Dagarnas skum" och sången "Le Déserteur" som översatts av Lars Forsell till "Jag står på ett torg", och sjungits av många, som Cornelis Vreeswijk eller Joan Baez. I projekten samarbetar Ça va jaser med tonsättaren Leif Jordansson och konstnären Colin Raff. Berlinbaserade konstnären Colin Raffs skapande ligger utanför avgränsade genre, och inspireras av teckning, collage, film, videokonst, skräck, pop-art men även av klassikt måleri.



Hans skapande är kopplat till internet och digitala medier där han möter sin publik. Leif Jordansson är en etablerad tonsättare med lång erfarenhet av teater och filmmusik. Hans arbete utforskar ofta ett möte mellan olika konstformer.



Ça va jaser knyter an till den franska sångtraditionen från 20-talets tango och musette till Serge Gainsbourg, Edith Piaf, Jacques Brel, Léo Ferré. Föreställningen produceras i samarbete med Stockholms Stadsbibliotek med stöd av Musikverket och Kulturrådet.

Dela