Amanda Ginsburg Quartet

Live Concert

2010. Längd 2 tim 0 min

  • Boka
  • Om filmen

23 mars

1Välj biograf och föreställning

Denna film har för tillfället ingen inplanerad föreställning på våra biografer.

2Välj biljetter och platser
3Bekräfta
Vänligen acceptera kakor för statistik och marknadsföring för att kunna se videon.
Amanda Ginsburg Quartet Bild
Längd

2 tim 0 min

Amanda Ginsburgs karriär har det senaste året gått spikrakt uppåt. Efter att hon 2018 kom med sitt kritikerrosade debutalbum Jag har funderat på en sak fortsatte framgångarna med Olle Adolphson-stipendium, Stim-stipendier och Sveriges kompositörers/ textförfattares Jazzpris som gav motiveringen: Det finns ett eko av våra legendariska jazzsångerskor i hennes musik. Hon har förmågan att skapa nya och synnerligen charmiga låtar som låter sig inspireras av sin historia, men som talar med en helt egen röst.



Den 7 februari 2019 mottog Amanda en Grammis för årets jazzalbum!







Den 11 september släpptes hennes andra album I det lilla händer det mesta. Såhär säger hon själv om albumet:



- Jag ser detta andra album som en fortsättning av mitt första. Här finns de vardagliga och ibland lite banala berättelserna som utgör så stor del av mitt liv och ofta även ditt. I det lilla vardagliga livet finner jag oändlig inspiration. När jag börjar för stort får jag faktiskt ingenting gjort.







Albumet har mottagit ett flertal höga betyg både i SvD, DN och och DI.Dan Backman gav albumet 5/5 i Svenska Dagbladet och skrev:



Ginsburgs tonfall som hämtat från guldåldern... Amanda Ginsburg står med fötterna stadigt förankrade i traditionen från den svenska visjazzens guldålder. Det är ett språk hon väl behärskar och uttrycket är helt och hållet äkta och uppdaterat.



Läs hela recensionen här: https://www.svd.se/ginsburgs-tonfall-som-hamtat-fran-guldaldern

Dela