Solrosor

Dokumentär

20211119. Barntillåten. Längd 1 tim 25 min

  • Boka
  • Om filmen

18 november

1Välj biograf och föreställning

Denna film har för tillfället ingen inplanerad föreställning på våra biografer.

2Välj biljetter och platser
3Bekräfta
Vänligen acceptera kakor för statistik och marknadsföring för att kunna se videon.
Åldersgräns

Barntillåten

Text

Sv.

Tal

Eng.

Längd

1 tim 25 min

Vincent van Goghs solrosor är bland hans mest kända verk och några av de mest ikoniska målningarna i världen. Nu presenterar vi en ny film om Van Goghs solrosor med premiär på bio den 19 november.

I en extraordinär utställning tog Van Gogh-museet en ny och avslöjande titt på de fem offentligt ägda versionerna av Solrosor i en vas. Man känner genast igen dem, men filmen går vidare för att utforska de många frågor och mysterier som omger dessa verk.

Varför valde Van Gogh den exotiska solrosen med sin långa stjälk och gyllene blomma? Vad försökte Van Gogh säga med sina verk och hur skiljer de sig från version till version? Och vilka hemligheter upptäckte forskare när de analyserade verken i detalj?

Allt avslöjas i denna fascinerande film som färdas från Amsterdam till Tokyo, Philadelphia, London och München för att filma alla fem verk i detalj.

Varje målning är olik den andra och har sin egen unika historia, som spänner över en av de mest kända och turbulenta perioderna i konsthistorien. Alla fem målningar anses vara i ett så känsligt tillstånd att det aldrig kommer att bli en utställning med alla fem tillsammans någonsin igen.

Dela