Gala för konst och vetenskap

Musik,Opera

20211002. Barntillåten. Längd 2 tim 10 min

  • Boka
  • Om filmen

21 oktober

1Välj biograf och föreställning

Denna film har för tillfället ingen inplanerad föreställning på våra biografer.

2Välj biljetter och platser
3Bekräfta
Vänligen acceptera kakor för statistik och marknadsföring för att kunna se videon.
Åldersgräns

Barntillåten

Text

-

Tal

-

Längd

2 tim 10 min

Anders Walls stiftelse firar 40 år med en storslagen galakonsert på Kungliga Operan. Med premiär 2 oktober kan du se den inspelade konserten på bio Sverige.

Kungliga Operan återöppnades för publiken med en stjärnsprakande galakonsert – en hyllning till konsten, vetenskapen och innovationen. Med stora namn som Jacob Mühlrad och Maxida Märak sålde biljetterna slut på två timmar.

Galan är en hyllning till livet och den mänskliga förmågan, som känns ännu mer nödvändigt efter det år som ligger bakom oss. En festkväll präglad av glädje, gemenskap och framtidstro!

Musik av bl.a. Richard Wagner, Antonio Vivaldi, Jean Sibelius, Wilhelm Stenhammar, Arvo Pärt, Andrea Tarrodi, m.fl. Konstnärliga ledare och regi av Charlotte Hellekant och Linus Fellbom. Under galan uruppfördes kompositören och tidigare stipendiaten Jacob Mühlrads verk ”Prism”.

Anders Walls stiftelse firar sitt 40-årsjubileum med flera av Sveriges främsta sångare och instrumentalister i en magnifik hyllning till konsten och vetenskapen. Utöver musiken stödjer stiftelsen forskning, entreprenörskap och landsbygdsutveckling och det är från dessa områden inspirationen till föreställningen hämtats.

Distributör: Folkets Hus och Parker

Dela