Huomenna minä lähden – Imorgon åker jag

Live Theatre

20221029. Barntillåten. Längd 2 tim 30 min

  • Boka
  • Om filmen

29 oktober

1Välj biograf och föreställning

Denna film har för tillfället ingen inplanerad föreställning på våra biografer.

2Välj biljetter och platser
3Bekräfta
Huomenna minä lähden – Imorgon åker jag Bild
Åldersgräns

Barntillåten

Text

Sv.

Tal

Fin.

Längd

2 tim 30 min

Nyskriven musikal om en ung finländska i det glada 20-talets Amerika – Imorgon åker jag – Huomenna minä lähden. Se den live på bio, direkt från Kuopio Stadsteater, den 29 oktober!

För manus och regi står den välkända regissören och skådespelaren Kari Heiskanen, som har skrivit denna stormusikal speciellt för Kuopio Stadsteater. Musiken är skriven av Mika Paasivaara och i huvudrollerna ser vi folkkära Reeta-Leena Vestman och Mikko Rantaniva.

Följ med på en resa som blir svängig, rolig, romantisk och spännande. Allt som behövs för en oförglömlig teaterkväll på bio!

HANDLING

I likhet med tusentals andra på 1920-talet tar unga Hilda, från Finlands inland, båten över till Amerika för att söka lyckan. Den lilla finska kolonin är beredd på uppoffringar och på att ställa upp för varandra, men vissa sätter också krokben för varandra och handlar i eget intresse.

Hilda är en av dem som uppskattar att arbeta hårt, något som snabbt ger resultat, men också väcker avundsjuka hos omgivningen. Vi får följa Hildas liv i sprudlande glädje och genom hjärtskärande vacker kärlek. Men är äkta amerikansk lycka för mycket begärt för någon som Hilda? Förändras människan när miljön förändras – är det så att inte ens Hilda är samma person längre sedan hon steg i land med sitt lätta bagage, där på kajen i Amerika?

Livesändningen är ett samarbete mellan Kuopio Stadsteater, Riksteatern och Folkets Hus och Parker.

Dela