Stilla liv - en film om skapandet av Lars Noréns verk

Dokumentär

20221014. Barntillåten. Längd 1 tim 10 min

  • Boka
  • Om filmen

14 oktober

1Välj biograf och föreställning

Denna film har för tillfället ingen inplanerad föreställning på våra biografer.

2Välj biljetter och platser
3Bekräfta
Vänligen acceptera kakor för statistik och marknadsföring för att kunna se videon.
Åldersgräns

Barntillåten

Text

Ej

Tal

Sv.

Längd

1 tim 10 min

Folkets Hus och Parker presenterar Stilla liv - en film om skapandet av Lars Noréns verk som utspelar sig bortom orden. Biopremiär 14 oktober.

2010 diagnostiserades Lars Norén med KOL efter en lång tids sjukdom. Efter en 40 år lång skapandekarriär avslutade han sitt arbete som regissör, övertygad om att han aldrig skulle återvända till teaterscenen. Under fem år koncentrerades Lars Noréns arbete helt på skrivandet; dagböcker, poesi, romaner och pjäser levererades i en strid ström till förlag och teatrar. Och så slutförde han ett verk han arbetat med i nära tio år: ett verk med 100 scener, 100 bilder som skildrar Sveriges väg från bondesamhälle fram till vår samtid. Ett fyra timmar långt scenverk, utan dialog. En pjäs som utspelar sig i det som händer bortom orden.

Journalisten och filmaren Bobo Ericzén följde Lars Noréns arbete med Stilla Liv från den första presentationen för Dramaten till premiären fem år senare. Under repetitionsarbetet var Bobo med varje dag och resultatet blev en dokumentation av en unik skapandeprocess med flera av Sveriges främsta skådespelare, scenografen Charles Coroly och Lars Norén. Filmen "Stilla Liv - en film om skapandet av Lars Noréns verk som utspelar sig bortom orden" skildrar arbetet med föreställningen, men framför allt hur Lars Norén, märkt av sjukdom, kämpar med att skapa ett unikt verk som avsked till den teaterscen han älskade.

Dela