Il Giustino

Musik

20230825. Barntillåten. Längd 3 tim 45 min

  • Boka
  • Om filmen

25 augusti

1Välj biograf och föreställning

Denna film har för tillfället ingen inplanerad föreställning på våra biografer.

2Välj biljetter och platser
3Bekräfta
Vänligen acceptera kakor för statistik och marknadsföring för att kunna se videon.
Il Giustino Bild
Åldersgräns

Barntillåten

Text

Sv.

Tal

It.

Längd

3 tim 45 min

Vivaldis opera Il Giustino på Drottningholmsteatern är en fest för öra och öga. Regin står George Petrou för, en av världens främsta barockspecialister. Missa inte en unik opera på en unik scen, på bio i Sverige!

Aldrig tidigare har Vivaldis Il Giustino satts upp i Sverige. Operan innehåller storartad barockmusik och iscensättningen använder det historiska teatermaskineriet och kulisserna med ursprungliga motiv från 1700-talet.

George Petrou är dirigent och räknas som en av världens främsta specialister på barockmusik. På Drottningholmsteatern tar han sig också an regiuppdraget.

Il Giustino komponerades ursprungligen för karnevalen i Rom 1724. Antonio Vivaldi står för musiken och Nicolò Beregan har skrivit librettot. Även om operan är relativt okänd för det stora flertalet så kommer publiken att känna igen sig. Här återfinns nämligen delar av välkända De fyra årstiderna.

Drottningholmsteatern byggdes 1766 och är världens enda teater där scenmaskineri är i original och fortfarande används. Teatern är utsedd till världsarv enligt Unesco.

Dela