The Old Oak

Drama

2024. Längd 1 tim 53 min

  • Boka
  • Om filmen

26 januari

1Välj biograf och föreställning

Inga biografer eller föreställningar tillgängliga för valt datum.

2Välj biljetter och platser
3Bekräfta
Vänligen acceptera kakor för statistik och marknadsföring för att kunna se videon.
The Old Oak Bild
Text

Sv.

Tal

Eng.

Längd

1 tim 53 min

Puben The Old Oak kämpar för sin överlevnad i en alltmer avfolkad nordengelsk gruvby. När ett antal syriska flyktingar kommer till samhället blir stämningen laddad bland byborna. Men pubägaren TJ Bannatyne blir vän med flyktingen Yara, och börjar snart se möjligheter snarare än hot.

TJ Bannatyne spelas av Dave Turner, som tidigare haft små roller i Loach-filmerna Jag, Daniel Blake och Sorry We Missed You men inte skådespelat utöver det. Han har personlig erfarenhet av hur små samhällen i norra England förfaller, och tog med sig den känslan i sin rolltolkning. Den syriska teaterläraren Ebla Mari filmdebuterar som Yara i The Old Oak. I en av de övriga rollerna ser vi Debbie Honeywood, som fick beröm för sin prestation i filmdebuten Sorry We Missed You.

Britten Ken Loach är en av de stora regissörerna i modern film, med filmer som Jag, Daniel Blake, Sorry We Missed You, Frihetens pris, Mitt namn är Joe och Land och frihet på meritlistan. Hans känslostarka filmer tar upp den lilla människans kamp i vardagen, och rätten till ett värdigt liv. The Old Oak är ännu ett engagerande drama skapat i samarbete med hans mångårige partner på manussidan, Paul Laverty. The Old Oak visades inom tävlan i Cannes.

The Old Oak ingår i Biopasset!

The Old Oak har svensk biopremiär 26 januari 2024.

Distributör: Scanbox Entertainment

Dela