Klimt och Kyssen

Dokumentär

2024. Barntillåten. Längd 1 tim 30 min

  • Boka
  • Om filmen

20 september

1Välj biograf och föreställning
Stockholm Klarabiografen 0 km Karta Läs mer
2Välj biljetter och platser
3Bekräfta
Vänligen acceptera kakor för statistik och marknadsföring för att kunna se videon.
Klimt och Kyssen Bild
Åldersgräns

Barntillåten

Längd

1 tim 30 min

Klimt och Kyssen är skapad av producenterna bakom Konst på bio-succén "Vermeer på Rijksmuseum - Den största utställningen någonsin". Detta är en kraftfull, guldskimrande och passionerad ny film om Gustav Klimt. Biopremiär 20 september.

"Kyssen (älskade par)" av Gustav Klimt är en av de mest erkända och reproducerade målningarna i världen. Det är kanske den mest populära affischen på studenthemsväggar från Peking till Boston.

Den stämningsfulla bilden av ett okänt omfamnande par, målad i Wien omkring 1908, har sedan den skapades fängslat betraktare med dess mystik, sensualitet och bländande material. Men vad är det som tilltalar oss så mycket med denna målning - och vem var konstnären som skapade den?

Genom att fördjupa sig i detaljerna i äkta guld, dekorativa mönster, symbolik och sjudande erotik, tar en närmare studie av målningen oss tillbaka till en anmärkningsvärd tid och plats, staden Wien i början av förra sekelskiftet. En ny värld kämpade för att ta plats mot den gamla, där Klimt var en titan inom jugendrörelsen och skapade dekadenta nya världar som förenade öm sensualitet, gammal mytologi och radikal modernitet.

Upptäck det skandalösa livet och den rika palett av extraordinära influenser som ligger bakom en av världens absoluta favoritmålningar i Klimt och Kyssen.

Dela