Aida

Opera

2025. Längd 3 tim 38 min

  • Boka
  • Om filmen

25 januari

1Välj biograf och föreställning
Stockholm Zita Folkets Bio 1 km Karta Läs mer
Stockholm Årsta Folkets Hus 4 km Karta Läs mer
Stockholm Reflexen Kärrtorp 6 km Karta Läs mer
Ekerö Mälaröbion 15 km Karta Läs mer
Tumbascenen Bio 19 km Karta Läs mer
Järfälla Folkets Hus Kallhäll 20 km Karta Läs mer
Trosa Bio 57 km Karta Läs mer
Hallstavik Bio Rosen 85 km Karta Läs mer
2Välj biljetter och platser
3Bekräfta
Vänligen acceptera kakor för statistik och marknadsföring för att kunna se videon.
Aida Bild
Text

Sv.

Tal

It.

Längd

3 tim 38 min

Aida hade premiär 1871 i Kairo och blev snabbt ett av operarepertoarens mest älskade verk. Nu kan du se Verdis storslagna opera från Metropolitan i New York på bio i Sverige. Live på bio 25 januari.

Med handlingen förlagd till forntida Egypten och en föreställning fylld av magnifika körer bygger denna opera på en intim kärlekshistoria. Få operor har matchat Aida i dess utforskning av konflikten mellan privata känslor och offentlig plikt, och kanske har ingen annan blivit så enhälligt hyllad av både publik och kritiker fram till idag. Aida hade premiär på Khedivial Opera House i Kairo år 1871.

Amerikanska sopranen Angel Blue har huvudrollen som den etiopiska prinsessan som slits mellan kärlek och fosterland i en ny produktion av Verdis Aida av Michael Mayer. Den tar publiken in i de höga pyramiderna och förgyllda gravarna i det forntida Egypten med intrikata projektioner och bländande animationer.

Rumänsk-ungerska mezzosopranen Judit Kutasi spelar Aidas rival, Amneris, tillsammans med polska tenoren Piotr Beczała som soldaten Radamès – och därmed fulländar operans största kärlekstriangel. Mets chefdirigent Yannick Nézet-Séguin tar dirigentpinnen för föreställningen den 25 januari, som livesänds från Metropolitan Operas scen till biografer över hela världen.

Dela