Tosca

Opera

2024. Längd 3 tim 28 min

  • Boka
  • Om filmen

23 november

1Välj biograf och föreställning
Stockholm Zita Folkets Bio 1 km Karta Läs mer
Stockholm Årsta Folkets Hus 4 km Karta Läs mer
Stockholm Reflexen Kärrtorp 6 km Karta Läs mer
Ekerö Mälaröbion 15 km Karta Läs mer
Vaxholms Biografteaters Vänner 18 km Karta Läs mer
Tumbascenen Bio 19 km Karta Läs mer
Järfälla Folkets Hus Kallhäll 20 km Karta Läs mer
Trosa Bio 57 km Karta Läs mer
Hallstavik Bio Rosen 85 km Karta Läs mer
2Välj biljetter och platser
3Bekräfta
Vänligen acceptera kakor för statistik och marknadsföring för att kunna se videon.
Tosca Bild
Text

Sv.

Tal

It.

Längd

3 tim 28 min

Äntligen är operaklassikern Tosca av Puccini tillbaka på Met för att livesändas på bio. Underbara melodier som framförs av den storslagna orkestern till en gripande berättelse om makt. Premiär 23 november.

Puccinis melodrama om en instabil diva, en sadistisk polischef och en idealistisk konstnär har både kränkt och fängslat publiken i över ett sekel. Kritiker har haft problem med Toscas ganska smutsiga ämne, intensiteten i partituret och de publikfriande dramatiska huvudrollerna. Men detta har också gjort Tosca till ett av fåtal ikoniska verk som får representera opera hos allmänheten.

Toscas popularitet stärks ytterligare av ett uppfriskande dramatiskt svep, ett drivande partitur med överflödande melodier och teatralisk klurighet, samt den starka titelrollen. Tosca hade premiär på Teatro Costanzi i Rom år 1900.

Den storslagna norska sopranen Lise Davidsen spelar den passionerade divan i David McVicars spännande produktion. Den brittisk-italienska tenoren Freddie De Tommaso gör sin mycket efterlängtade debut på Met som Toscas revolutionära älskare Cavaradossi.

Kraftpaketet, den amerikanska barytonen Quinn Kelsey, är den sadistiska polischefen Scarpia. Maestro Xian Zhang dirigerar den medryckande musiken, som innehåller några av Puccinis mest minnesvärda melodier.

Dela