Super/Man: The Christopher Reeve Story

Dokumentär,Biography

2024. Från 11 år. Längd 1 tim 44 min

  • Boka
  • Om filmen

20 oktober

1Välj biograf och föreställning
Stockholm Biocafé Tellus Midsommarkransen 5 km Karta Läs mer
Ej bokningsbar på Bio.se. Till biografens egen sajt
2Välj biljetter och platser
3Bekräfta
Vänligen acceptera kakor för statistik och marknadsföring för att kunna se videon.
Åldersgräns

Från 11 år

Text

Sv.

Tal

Eng.

Längd

1 tim 44 min

Super/Man: The Christopher Reeve Story är en dokumentärfilm från 2024 om livet för den amerikanske skådespelaren Christopher Reeve efter hans ridolycka som gjorde att han förlamades och att han därefter blev en aktivist för funktionshinders rättigheter.

Berättelsen om hans liv är en häpnadsväckande resa från okänd skådespelare till ikonisk filmstjärna, hans tolkning av Clark Kent/Superman satte standarden för de superhjältar som dominerar dagens filmindustri. Reeve gestaltade Stålmannen i fyra Supermanfilmer och spelade dussintals andra roller som visade hans talang och bredd som skådespelare, innan han skadades i en nästan dödlig ridolycka 1995 - som lämnade honom förlamad från nacken och nedåt.

Efter att ha blivit förlamad blev han en karismatisk ledare och aktivist i strävan efter att hitta ett botemedel för ryggmärgsskador. Han var även en passionerad förespråkare för funktionshindrades rättigheter och vård, samtidigt som han fortsatte sin karriär inom film (både framför och bakom kameran), och ägnade sig åt sin älskade familj.

Filmen innehåller intima hemmavideor och extraordinärt material som aldrig tidigare visats. Vi får även se de första längre intervjuerna någonsin med Reeves tre barn och intervjuer med några av Hollywoods största skådespelare som var Reeves kollegor och vänner.

Filmen premiärvisades på Sundance Filmfestival och har hyllats stort av kritikerna därefter.

Screen Dailys filmkritiker Amber Wilkinson skrev: "Stålmannen-stjärnan Christopher Reeves liv och arbete ramas in och berättas till stor del av hans familj och vänner i Ian Bonhote och Peter Ettedguis alltmer rörande dokumentär."

Super/Man: The Christopher Reeve Story har svensk biopremiär 18 oktober 2024.

Distributör: Warner Bros. Entertainment

Dela